fbpx

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

  1. Kanun Hakkında Genel Bilgilendirme

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 24 Mart 2016 tarihinde kabul edilmiş olup 7 Nisan 2016 tarihli 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun “Yürürlük” başlıklı 32. Maddesine göre bu Kanunun 8,9,11,13,14,15,16,17 ve 18 maddeleri yayım tarihinden altı ay sonra 7 Ekim 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla düzenlenmiştir.

  1. Veri Sorumlusu Bilgilendirmesi

Sular Koleji (Bilimsel Özel Eğitim Tic.Ltd.Şti.) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca Veri Sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizi ilgili mevzuata uygun olarak kullanacağız.

  1. Kişisel Verileriniz ne şekilde işlenebilecektir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, Sular Koleji (Bilimsel Özel Eğitim Tic.Ltd.Şti.) olarak, veri sorumlusu sıfatıyla, kurumumuzla paylaştığınız kişisel verilerinizin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflaştırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem tarafımızdan yapılabilecektir.

  1. Kişisel Verilerinizin işlenme amacı ve hukuki sebepleri nelerdir?

Verdiğimiz hizmetleri mevzuatın, sözleşmenin ve teknolojinin gereklerine uygun şekilde yapabilmek, sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizi geliştirebilmek, Adli ve idari mercilerce öngörülen bilgi saklama raporlama ve bilgilendirme yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek, reklam ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, müşteri portföyümüzü analiz etmek amaçlarıyla bizimle paylaştığınız kişisel verileri 6698 sayılı Kişisel verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak işleyeceğiz.

  1. Kişisel Verilerinizin aktarılabileceği kişi veya kuruluşlar hakkında bilgilendirme

Yukarıda belirtilen amaçlarla ve 6698 sayılı Kişisel verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak, bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi/kuruluşlar; tüm resmi merci ve kurumlar, bağlı bulunduğumuz Sular Koleji (Bilimsel Özel Eğitim Tic.Ltd.Şti.)’nın bağlı şirketleri, Sular Koleji (Bilimsel Özel Eğitim Tic.Ltd.Şti.) olarak hissedarı olduğumuz şirketler ve faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız, iş birliği yaptığımız program ortağı kuruluşları, yurt içi kuruluşlar ve diğer üçüncü kişilerdir.

  1. Kişisel Verileriniz nasıl toplanmaktadır?

İnternet sitemiz, halkla ilişikler çalışanlarımız, müşteri ziyaretlerinde toplanan formlar, dijital pazarlama, sözleşmeler, iş başvuruları, kayıt başvuruları, formlar, teklifler, internet sitesi ziyaretlerinde bilgisayarımızın sizi tanımak için kullandığı çerezle (cookies) vb kişisel verileriniz sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanabilmektedir.

a. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c. Kişisel Verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
f. Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
g. Yukarıdaki (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
h. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
i. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Toplanan tüm bilgiler hakkında KVKK’nın 11.madesi gereği Gazipaşa Bulvarı Cemalpaşa Mh. 63002 Sk. No:03 Seyhan/Adana adresine şahsen veya ıslak imzalı dilekçeniz ile başvurarak bilgi alabilirsiniz.

AYDINLATMA METNİ

Sular Koleji (Bilimsel Özel Eğitim Tic.Ltd.Şti.)’nin bursluluk ve okula kabul sınav sonuçlarını bildirmek, daha sonraki süreçte de kampanya ve duyurularla ilgili mesaj gönderebilmek amacıyla telefonuma mesaj göndermesine ve gerektiğinde görüşme yapabilmek için aramasına açık rıza verdiğimi, Her zaman veri sorumlusu olan Sular Koleji (Bilimsel Özel Eğitim Tic.Ltd.Şti.)’den bilgi alma, verilerin işlenme amacına uygun olarak işlenip işlenmediğini öğrenme, eksik/yanlış işlenme durumunda düzeltme talep etme, verileri güncelleme, verilerin tamamen ya da kısmen silinmesini talep etme ve vermiş olduğum onayı tamamen veya kısmen geri alma hakkımın olduğunu bildiğimi, aydınlatma metnini okuyup, anladığımı kabul ve beyan ederim.